Hopp til hovedinnholdet

g 14 har lyst til å reise med fly men er redd for å bortkaste penger og at de sier nei

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg har lyst til å reise med fly men er redd for å bortkaste penger og at de sier nei og alt blir helt kaos så lurte på er det en hviss alder og hva er konsenkvensene

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Foreldrene dine har ansvaret for deg  så lenge du er under 18 år og bor hjemme. Les artikkelen barneloven som sier mer om dette. Det er derfor en sak som du må diskutere med foreldrene dine om og eventuelt komme til en løsning sammen. Det handler ikke bare om at de synes det er greit, men også at de har ansvar for deg.

De ulike reiseselskapene opererer med ulike regler knyttet til unge under 18 år, det gjør også hotellene.  Det gjør det jo ganske vanskelig å bare bestille og reise uten godkjenning fra dem.

Mange reiseselskaper krever uansett en bekreftelse fra foresatte ved en eventuell reise for passasjerer under 18. Men hvordan de vil at denne bekreftelsen skal presenteres, varierer igjen fra selskap til selskap.

Er det noe som er vondt hjemme? Er det andre ting som gjøre at du ønsker å reise? Snakk med noen om det, en venn, en voksen eller kanskje helsesøster. 

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kan du reise alene når du er under 18 år?

Jente på fly (colourbox.com)

Usikker på hvordan reglene er for å reise alene når du er under 18 år? Vi har samlet noen svar fra spørretjenesten vår om reise og aldersgrenser.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser