Hopp til hovedinnholdet

Alkohol og trening. Stereoider?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

hei, jeg er 16år og har drukket meg drita 5 helger på rad, er det for mye. Jeg bruker i tillegg mye tid på å trene så jeg lurte på om det går mye utover gainzen min? jeg tenker at det skader mye men hvor mye sånn nøyaktig? jeg lurer også på hvor jeg kan få skaffe steroider å sånn til meg og hvilket steroider gir mest effekt? jeg bor i en liten by så jeg lurte på hvilken by det vil være lettest å skaffe steroids i? hilsen:gutt 16 og ikke si til meg at steroider har dårlige effekter osv fordi det vet jeg, men det driter jeg i samtidig også!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt!

Først litt om alkohol og trening.

Trening og alkohol er ikke en spesielt god kombinasjon dersom du ønsker å få maksimalt ut av treningen din. Alkhol har negative virkninger på kroppen, som bidrar negativt i forhold til treningseffekt.

Om du drikker store mengder alkohol ofte og over lengre perioder, vil dette helt klart få konsekvenser for treningsresultatene dine. Produksjonen av mannlig kjønnshormon, testosteron, kan synke, væskebalansen svekkes, i tillegg til en del andre konsekvenser. Ved alkoholinntak dehydreres kroppen, og mye væske trekkes ut, også av muskulaturen din. Dette forlenger restitusjonstiden etter trening og gjør at du ikke tåler like stor treningsmengde. Hvis du drikker deg dritings hver helg vil du få klart dårligere treningseffekt enn hvis du modererer inntaket. Akkurat hvor mange prosent dårligere effekt du oppnår av trenignen er vanskelig å si sikkert, da det avhenger av mengde alkohol, mengde trening, type trening osv.

Du kan lese mer om alkohol og trening her.

Vedlagt ligger det noen artikler om trening og alkohol, samt om drikkepress, og hvordan du kan håndtere dette.

Når det gjelder stereoider vil jeg ikke komme med noen anbefalinger utenom å avstå totalt fra det. Hvis holdningen din virkelig er at du ikke bryr deg om konsekvensene fra steroidebruk, bør du heller sette deg bedre inn i de faktiske konsekvensene, og kanskje høre på noen av de som har vært tidligere stereoidebrukere og opplevd konsekvensene. Morten Heierdal er en av de som nå holder foredrag blant ungdom om temaet.

Vennlig hilsen treningskonsulenten, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Hvordan påvirkes prestasjonene av alkohol?

Jente trener i skauen (colourbox.com)

Uansett hva du skal gjøre, påvirkes prestasjonsevnen av alkohol. Både mens alkoholen fremdeles sitter igjen i kroppen og etter at kroppen har forbrent den.

Les mer

Alkohol påvirker treningen din

Sliten etter trening (colourbox.com)

Er du ute etter gode treningsresultater, uansett mål, bør du unngå å drikke mye alkohol.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser