Hopp til hovedinnholdet

jente på 14.og er på internett mye så var jeg på en anonym app

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei jeg er ei jente på 14.og er på internett mye så var jeg på en anonym app der man kan skrive alt man vil uten at resten vet om du er jente gutt over 18 under det er nesten som ung.no.uansett så la jeg ut engang en tekst husker ikk helt hva jg skrev uansett man kan skrive på pm også der så denne gutten sendte meg en melidnig og vi ble skjempe gode venner.han viste ikk at jg var jente eller under 18 han trodde egt at jg var en gutt på begynelsen.så spurte jg ham om hvor gammel han var og sånt han er 20 år gammel.jg stoler ikk så mye på internett og sånt og er litt redd for at han løy men så spurte jg jo først om hvor gammel han er.uansett for noen dager siden sa han at han likte meg og jg vet ikke helt hva jg skal si jg synes liksom han er snill og søt og alt det men er han ikke litt for gammel for meg...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Når du snakker med andre på nett, bør du være klar over at du aldri kan være 100% sikker på at de er den de utgir seg for å være, selv ikke på nettsteder som i utgangspunktet ikke er anonyme, og følgelig ta visse forhåndsregler:

Ikke gå med på å møtes rett uten videre. Om du ønsker å møte personen, er det veldig viktig at du får en voksens syn på saken, og at du får lov av foreldrene dine. Om det blir et møte, må du ha med en voksen for sikkerhets skyld, det er veldig viktig. Aldri send sensitive bilder eller sensitiv informasjon uten at du vet 100% at du kan stole på personen. Er du usikker på noe, er det bedre å avbryte samtalen og ta betenkningstid enn å f.eks. gå med på noe du ikke er helt sikker på om du burde. Diskuter situasjonen med andre. Om du bare holder dette for deg selv, blir du veldig låst på ett sett med synspunkt, og da blir det ofte vanskelig å avsløre forsøk på manipulering og lignende. Fortell foreldrene dine og dine nærmeste venner om dette, og spør om deres syn på saken.

Hilsen slettmeg.no i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser