Hopp til hovedinnholdet

Hvorfor blir jeg svimmel av snus?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg leste at det ikke var aldersgrense på tobakk, og jeg har nylig startet med snus. Jeg vet ikke om noen andre merker det, men jeg ble veldig svimmel og vet ikke hva det betyr.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er riktig som du skriver at det ikke er aldersgrense på å bruke tobakk. Det er derimot forbudt å selge slike produkter til personer under 18. Dette er for å unngå at ungdom blir avhengig av røyk og/eller snus.

Du forteller at du nylig har startet å snuse, og at du ble svimmel av det. Det er normalt å bli svimmel de første gangene man prøver å snuse. Du kan også oppleve kvalme, og i enkelte tilfeller kaste opp. Det er fordi nikotin er et giftstoff som kroppen din reagerer på, og du får noe som kalles "nikotinsjokk".

Hvis du snuser gjentatte ganger øker toleransen for nikotin, og svimmelheten forsvinner ved jevnlig snusing. Samtidig øker sannsynligheten for at du blir avhengig av nikotin. Som ung er ikke kroppen din ferdig utviklet, og du blir derfor lettere avhengig. Snusing påvirker både hjertet, tannhelsen og gir økt risiko for kreft. Du kan lese mer om virkningen av snus her.   Vennlig hilsen Slutta 800 400 85

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser