Hopp til hovedinnholdet

Gammelt utgått bankkort som legtitimasjon

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et gammelt, utgått bankkort. Kan jeg bruke det som legitimasjon? Kortet har bilde og fødselsnummer. Kortet funker så klart ikke som bankkort, men kan jeg bruke det KUN til å vise legitimasjon..? -Gutt(16)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er opp til den som du skal legitimere deg for, å vurdere om de vil la deg benytte bankkortet som gyldig legitimasjon eller ikke. Men hvis det har gått ut på dato, kan de nekte å akseptere det som gyldig legitimasjon. Generelt kan det sies at noe av grunnen til at bankkort har en gyldighetsdato, er at man ønsker å sikre at informasjonen, inkludert bildet, er oppdatert og riktig. Selv om navnet og den øvrige informasjonen fortsatt stemmer, kan du altså bli nektet å bruke et bankkort som er utgått på dato som gyldig legitimasjon.

Det er strenge krav til informasjonen som fremgår av bankkortet, nettopp for at man skal forsikre seg om at denne informasjonen er riktig. Finansnæringens Fellesorganisasjon sine regler om regler om utstedelse av legitimasjonsbevis (bankkort) stiller blant annet krav til hvor gammelt bildet på bankkortet kan være, for å nevne et eksempel.


Hilsen Juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Falsk legitimasjon

Gutt skjuler seg bak en falsk bart (colourbox.com)

Å bruke falsk legitimasjon er ikke å anbefale, uansett hva årsaken er til at du lar deg friste. Du kan få bot, og så kan det havne på "rullebladet" ditt.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser