Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 11 år og har en penis på 15 cm. Hva er gjennomsnittet for en 12 åring?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er 11 år og har en penis på 15 cm de andre i klasen har sån 2cm har jeg veldig stor eller har de veldig liten hva er gjennomsnitt penis for en 12 åring 

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Ut fra din alder høres det ut som du har kommet langt i pubertetsutviklingen. De fleste på din alder har ikke kommet så langt og vil derfor ikke ha en penisstørrelse på 15 cm. 

Penis vokser individuelt i pubertetsalderen. Normal penisstørrelse hos en utvokst gutt (dvs. 18-20 år) er mellom 10 og 20 cm i stiv tilstand. Gjennomsnittet hos voksne menn i Norge ligger på 14-16 cm. Det vil si at du ligger på gjennomsnittet som en utvokst mann. 

I slapp tilstand varierer størrelsen en hel del, men dette har ingen betydning for hvordan den er i stiv tilstand.

Det finnes ingen tabell eller undersøkelse som kan si noe om hva som er normal penislengde i forhold til alder, vekt eller høyde.

Hvor lang penis er når den er stiv varierer fra menneske til menneske, og er like individuelt som høyden eller vekten til en person.

Mest av alt kommer det an på hvor langt du har kommet i pubertetsutviklingen, og ut fra dine mål har du kommet langt i pubertetsutviklingen.

De som har kommet langt kan ha en penis som nesten kan være utvokst, mens de som er kommet kort i pubertetsutviklingen kan ha en ganske liten penis slik du beskriver at de andre i klassen har.

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Penisutvikling og penisstørrelse

Gutt på do (ung.no)

Når begynner den å vokse, og hvor stor skal den være? Du er ikke alene om å lure, så her får du svarene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser