Hopp til hovedinnholdet

Vil ha sex. Hvordan bruke dildo?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg vil ha sex men er bare 13 år. hva skal jeg gjøre jeg har funne mamma sin dildo men hvet ikke hvordan jeg skal bruke den

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så bra at du kjenner på at du er kåt og at du er nysgjerrig på seksualitet. Onani er en måte å utforske og skjemme bort sin egen kropp på, men kan også brukes til å utforske seksuelle følelser du har for andre.

Det kan hende du vil ha glede av å bruke dildo, men det er sannsynlig at du vil ha like stor (eller mer) glede av å bruke hendene og kose med deg selv. Her kan du lese mer om bruk av dildo. 

Det er lurt å bli godt kjent med egen seksualitet hvis man skal ha glede av å ha sex med en annen etterhvert.

Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. Noen gjør det flere ganger om dagen, og det er helt ok. Mens det også er noen som aldri onanerer.

Når det gjelder onanering er det slik at de fleste trenger tid på å bli kjent og fortrolig med sine egne kjønnsorganer, sine egne seksuelle reaksjoner, og finne den måten de selv synes er deiligst. Å utvikle sin egen seksualitet er en prosess, og det kan være lurt å gi deg selv den tiden du trenger.

Først og fremst er det viktig at du kjenner at du har lyst til å onanere og kanskje kjenner litt kåthet. Gjør du ikke det, vil det heller ikke bli så mye respons fra kroppen. Noen synes det er deilig å onanere kraftig og intenst, mens andre igjen foretrekker mer varsom stimulering. Noen liker å berøre andre steder på kroppen samtidig, mens andre igjen fokuserer og bruker fingrene sine på klitoris, området rundt eller inn i skjeden. Andre gnir seg for eksempel mot en pute eller sammenrullet håndkle, mens andre igjen foretrekker dildo/vibrator eller gjenstander som likner.

Ikke alle reagerer likt, derfor er det vanskelig å gi en helt konkret oppskrift på hva som vil være riktig metode for deg.

Om du fokuserer for hardt på selve orgasmen i seg selv, og den ikke kommer ved det første, kan det dempe litt av gleden ved å onanere. Når du koser deg og lar følelsene strømme fritt uten å tenke på orgasme, skjer det faktisk lettere. For når kroppen er avslappet, og tankene ikke er så opptatt av at noe må skje, så vil følelsene lettere slippe til.

Les også "Din kropp er skapt til glede".

Lykke til.

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser