Hopp til hovedinnholdet

Er det greit å ha sex som 14 åring?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Er det greit å ha sex som 14 åring?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Den eneste som kan bestemme om det er greit om du skal ha noen former for sex, enten med deg selv eller med andre, er bare du selv!

Er det slik at du kjenner deg klar, har lyst på sex og finner en som også har lyst til å prøve ut å ha sex med deg, er det helt ok å prøve.

I puberteten er det mange nye tanker og følelser som dukker opp. Det er spennende å utforske seksualitet og man kan føle seg veldig klar for å ha samleie, men det er ikke sikkert at man er det likevel.

Noen unge på din alder føler seg moden til å ha sex, mens andre enda venter til de er en del eldre før de utforsker sex med en partner.       

Før du begynner å utforske med andre, er det noen ting man burde være klar over for å kunne ha god seksuell opplevelse.
Du må kjenne - og være trygg på kroppen din. Det gjør du ved å onanere og utforkse kroppen din.
Kroppen bør være utviklet, og det er også viktig at du føler deg moden og klar for det. Det er heller ikke slik at ALLE andre har hatt sex, og derfor må du også ha det.
Kjenn etter hva som er riktig for deg.

Det er viktig å tenke gjennom hva man vil og ikke vil gjøre. Man burde vite om sine egne grenser og føle seg trygg. Føler du deg trygg på deg selv? Føler du deg klar? Det er viktig å ikke la seg presse til noe man ikke vil. Man kan si nei når man ikke vil. Det er du som bestemmer over din egen kropp.

Det er veldig viktig at den du skal ha sex sammen med har lyst og er klar for det. Sex skal være positivt for dere begge. Hvis en eller begge ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det være en vond opplevelse.

I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres intime soner.
Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig.

Her kan du lese mer om gutters kropp og seksualitet.                


Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sexskole

kropp (colourbox.com)

Sex er mer enn samleie. Fingring, onanering, beføling og suging er også sex. For å få best nytelse, er det viktig at du er kjent med kroppen og seksualiteten din. Hvor godt kjenner du deg selv?

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser