Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke lov til å sove borte uten foreldre til stede. Er dette for strengt?

Jente 16 år
 

Spørsmål

hei! jeg er 16 år og går i et miljø med mye festing, drikking og noe hasj blant guttene. jeg drikker selv, men røyker ikke. jeg er kvikk og følger med på skolen. har det bra med venner og familien min. jeg vil sove borte i helgene hos venner. mine foreldre sier da at det må være foreldre hjemme hos de jeg sover over hos. jeg synes det er for strengt. hva synes dere?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du synes det er for strengt. Kanskje det er det og kanskje ikke. Dette kommer jo helt an på miljøet du er i, og som du nevner er det mye drikking og røyking i ditt miljø. Jeg vet ikke om foreldrene dine vet om dette, men dette er nok grunnen til at de ikke lar deg sove borte. De er nok redde for at du kun sier at du overnatter hos andre som er alene hjemme for å være ute å gjøre dumme ting. Jeg foreslår at du og foreldrene dine setter dere ned og tar en ordentlig prat om dette. På den måten kan du finne ut hvorfor og hva du kan gjøre for at de skal stole på deg mer. Se litt på artikkelen jeg legger under. Håper dette var litt til hjelp. Lykke til :)


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser