Hopp til hovedinnholdet

Er det en egen aldersgrense for å snakke med fremmede i spill via voice-chat?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Jeg spiller et spill som heter Overwatch. det er et teambased spill der det er 6 mot 6 som jobber sammen med et mål. På dette spille kan jeg joine en "voice chat" der jeg kan snakke med de andre på laget mitt og hjelpe dem/de hjelper meg med å vinne. Foreldrene mine synes det er HELT uaktuelt å snakke med fremmede, de tror at jeg kommer til å gi opp personlig info og så dør jeg elns. Er det egentlig en aldersgrense på hvor gammel du må være for å snakke med fremmede på et spill. Det er ganske vanskelig å spille spillet når jeg ikke kan kommunisere med laget mitt. Har dere noe tips på hvordan jeg kan snakke med foreldrene mine om det? Og er det aldersgrense på dette? Tusen takk :)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Jeg skjønner godt at dette kan være frustrerende for deg. Overwatch går i stor grad ut på kommunikasjon og samarbeid og da er det viktig at alle på laget vet hva de andre driver med. Det er ingen egen aldersanbefaling eller grense for å delta i voice-chat. Spillet har en aldersanbefaling på 12 år, og det er denne som gjelder.

Frem til du er 18 år så er det opp til dine foreldre å bestemme hva de synes er greit eller ikke. Du kan prøve å argumentere for at det er viktig for å samarbeide i spillet eller vise de hvordan det foregår, men hvis de er redde for at du skal bli utsatt for negative opplevelser så er ikke sikkert at de vil la deg snakke med fremmede uansett.

Men når det er sagt så er det viktigste som regel at noen på laget tar ledelse. Det er med andre ord ikke sånn at absolutt alle må snakke sammen for å lykkes i Overwatch. Det er vel først når man kommer opp i Diamond-rank at voice-chat begynner å bli veldig viktig for alle.

Så for å oppsummere: Nei, det er ikke en egen aldersgrense for voice-chat. Du får prøve å forklare hva voice-chat i Overwatch går ut på og hvorfor det er viktig. Men hvis dine foreldre ikke ønsker at du skal snakke med fremmede så har jeg også full forståelse for det.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser