Hopp til hovedinnholdet

Gutt på 20 som er sammen med jente på 14. Seksuell lavalder.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

hei. eg er ein usikker gutt på 20 år. eg er sammen med ei som er 6 år yngre en meg. vi vet begge at det er ein del per dags dato, men det er ikkje så mye i det lange løp. vi lurer begge på om det ville fått koneskvenser å sove med hverandre med tanke på alder osv. har leita etter både lover å regler. men har ikkje funnet så mye som har vert til hjelp iforholdt til overnatting med såkalt mindreårige som det blir i dette tilfellet. vi er begge klar over at det ikkje er lov å gjøre noe og sån skal det forbli.( type tafsing også lignende). så eg/vi lurer egt på hva konsekvenser det kan få, og om det kan få store konsekvenser om vi holder oss innenfor det såklte loverket ovenfor sex, mindreårige og den slags. ps er det noe stor forskjell om foreldrene hennes veit det eller ikkje, likom vil det utgjøre noe som helst forskjell?. er det greit og ha et forhold med tanke på alder 20 og 14? vi har snakket i lag i over et år og vi liker jo hverandre. men veit ikkje hva vi skal gjøre pga alder.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 20 år.

Takk for spørsmål.

Det er veldig bra at du og kjæresten din er bevisste på dette med seksuell lavalder. Den er jo som dere helt sikkert vet 16 år, og det er for å beskytte barn mot overgrep fra voksne. Den skal også beskytte barn og unge mot å ha sex før de selv føler de er klare for dette.

Ifølge loven betyr ikke seksuell omgang bare samleie. Både onanering, suging eller slikking er å forstå som seksuell omgang. Slike handlinger kan ikke utføres med noen som er under 16 år.

I praksis betyr det at når jenta er under 16 år, og du er over 16, kan du i verste fall straffes med fengsel hvis dere har sex med hverandre.

Det er ikke ulovlig om dere sover sammen, men jeg tenker jo at det da vil være veldig fristende å ha sex, og at det kan bli vanskelig å stoppe for dere. Jeg vil råde dere på det sterkeste å vente til jenta er over 16 år.

Jeg tenker at det er lurt at dere snakker med foreldrene hennes om dette slik at de ikke finner ut senere at dere har sovet sammen (hvis dere gjør det).

Det er klart at 6 år er en stor aldersforskjell når dere er på den alderen dere er nå, men jeg skal ikke avgjøre om dere skal fortsette å være sammen eller ikke. Jeg tenker at det kan gå helt fint om jenta di er moden for alderen, og det er jo jenter ofte.

Snakk gjerne med helsestasjon for ungdom om dette, der kan dere få råd om hva dere skal gjøre.

Håper dette var nyttig informasjon som var til hjelp for dere begge to.

Hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over hos kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser