Hopp til hovedinnholdet

Jeg har sagt til en jente jeg har møtt på nett at jeg er ett år eldre enn hva jeg er. Er redd hun skal bli sur om jeg sier det?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har en nettvenn som er 03er. Jeg har selv sakt til hun at jeg er 03er, men er egt 04er, Jeg har nå møtt henne et par ganger, og er redd hun skal finne ut av det. Jeg har flere ganger prøvd å si det, men er redd for at hun skal bli sur. Er det straffbart eller noe shit ? Håper på svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss! 

Jeg forstår at du syntes det er litt ubehagelig å fortelle denne jenta at du har fortalt at du er eldre enn hva du er, likevel tenker jeg at det beste er å fortelle henne det slik det er. Dersom du liker henne godt så vil det uansett komme frem til slutt og det er alltid en god ting å være ærlig. Det kan være fristende å pynte litt på sannheten på nettet, men det er som sagt som regel mer lønnsomt å være ærlig. 

Forhåpentligvis vil hun forstå dersom du forklarer at du gjorde det fordi du var litt usikker på om hun ellers ville møte deg. Nå kjenner dere jo sikkert hverandre litt bedre enn hva dere gjorde da du løy om dette, så om du forklarer på en ordentlig måte så vil hun forhåpentligvis likevel være venn med deg fremdeles. 

Jeg håper dette var til hjelp og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser