Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke lov til å spille spill med 18-årsgrense, men denne forskningsartikkelen viser at det ikke er farlig. Hvorfor får jeg ikke lov?

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei. jeg er en gutt på 13 år som trenger råd. alle vennene mine får lov til å spille 18-års spill som Payday 2 og PLAYERUNKNOWNS BATTLEGROUNDS og jeg vil gjerne spille med dem, men foreldrene mine lar meg ikke få lov. jeg blir tvunget til å spille med dem i smug når mamma og pappa er på jobb, men jeg vil konfrontere det med dem for jeg vet at faktaen er på min side. et eksempel er denne studien gjort av the British Medical journal som varte i 10 år. versåsnill å ikke bare svar det dere vanligvis gjør får det vil ikke hjelpe meg. her er linken til studien: http://adc.bmj.com/content/early/2013/02/21/archdischild-2011-301508

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Forskere er uenige om hvor står påvirkning spill har på den som spiller. Studien du viser til her sammenligner det å se på TV versus det å spille for små barn. Her er det ikke snakk om hvilken påvirkning innhold i spill med 18-årsgrense har for de mellom 13 og 18 år. Resultatene vil derfor antagelig være vanskelig å overføre til ditt tilfelle. Derfor kan du nok ikke bruke denne studien som et argument.

Aldersgrensene på spill er også hovedsakelig forbrukerinformasjon til foreldre om hva slags innhold som finnes i et spill. Slik at de kan ta avgjørelsen om du skal få spille spillet eller ikke.

Vi er alle forskjellige og har ulik tålegrense og det er foreldrene dine som har ansvaret med å bestemme hvor denne går fram til du er 18 år. De bør gjøre dette i samråd med deg, men det er til slutt de som har det siste ordet.

Jeg skjønner at det er dumt at alle andre får lov og at dette føles veldig urettferdig, men vi anbefaler ingen å spille et spill med høyere aldersgrense enn sin egen alder.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva bestemmer aldersgrenser på spill?

Aldersgrenser på spill (pegi.info)

Sur for at du ikke får spille dataspill med anbefalt 16- eller 18-årsgrense? Da bør du få med deg dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser