Hopp til hovedinnholdet

Lurer på overgangen fra BUP til DPS.

Annet 18 år
 

Spørsmål

Hvordan er egentlig rutinen ift. overgang fra bup til dps? Fikk i vår vite at jeg kunne fortsette å gå til timer ved bup "i flere år fremover". Dette fungerte, og jeg var dum nok til å tro dem, satse på å prøve å bli bedre. Så kom det ganske brått beskjed om at dps skulle overta helt. Har enda ikke (flere måneder etter at jeg ble "overført") fått tildelt noen fast behandler, møtt en del forskjellige folk hvorav ingen kan gi meg svar på hva som er planen/hvem som skal være behandler. Og mens jeg venter blir problemene verre og tilliten mindre... Føler jeg taper mye tid på det, spesielt mtp. at AAP setter en tidsfrist for når jeg liksom må være "frisk". Hvorfor fikk jeg feilinfo fra bup? Og hvorfor kommer ikke samarbeid med dps i gang?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det stemmer at en del unge kan fortsette på BUP etter de er 18 år, men jeg kan ikke svare deg på hvorfor du ble overflyttet til DPS. Det kan være at din behandler på BUP skulle skifte jobb og at det ble vurdert at det da var best at du fikk ny behandler på DPS. Men dette er kun spekulasjoner fra min siden.

Det jeg håper at du i dag kan gjøre er å ikke gi opp behandlingen på DPS. Jeg anbefaler deg å si fra til din behandler om at du ikke opplever at behandlingen går framover. Jeg er sikker på at dere sammen kan legge en plan for at du skal få det bedre med deg selv på sikt.

AAP kan du stå på i 3 år mens du mottar behandling. Dersom du lurer på noe ift AAP kan du enten snakke med din behandler på DPS eller din kontaktperson på NAV.

 

Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser