Hopp til hovedinnholdet
Nervøs jente (colourbox.com)
Følg ung.no på Snapchat
Følg ung.no på Snapchat

Hei! Jeg er jente 14 år og er sammen med en som er 30. Vi har hatt sex og foreldra mine fant det ut. Når for vi ikke være sammen lenger. Hva gjør jeg?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er en jente på 14 som er sammen med en som er 30. Vi har hatt sex og foreldra mine fant det ut. Nå får vi ikke være sammen lenger. Hva gjør jeg? PS: Jeg vet ikke noe mer spør for bestevenninna mi.

Besvart 13.09.2017 17:43
 

Svar
Hei!

Det er fint at du skriver til oss. Det er helt greit at du har fått hjelp av en venninne til å skrive. Jeg velger å skrive direkte til deg det gjelder.

Du forteller at du er 14 år og er sammen med en på 30 år. Det er ikke greit. Du skal være takknemlig for at foreldrene dine setter grenser for deg, og ikke lar deg være sammen med han.

Han du er sammen med, har ikke lov til å være sammen med, og ha sex med en jente på 14 år! Blir han anmeldt for det, vil han kunne få fengselsstraff  i inntil 6 år ifølge Straffeloven. Dette bør han selv være klar over, og det er i første rekke han som sitter med ansvaret for at dette ikke skal skje. Du vil altså ikke kunne bli straffet for dette.

I Norge er seksuell lavalder 16 år. Den er satt for å beskytte barn og unge mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn  og unge mot å ha sex før de er klar for det fysisk og psykisk. 

I den alderen du og denne mannen er, så er dette å regne som en veldig stor aldersforskjell. Spesiell i psykisk modenhet.

Det er ikke uvanlig at ungdommer kan forelske seg i noen som er mye eldre. Det betyr imidlertid ikke at det er lov for de voksen å utnytte ungdom som er forelsket i seg.

Det er imidlertid ikke noe i veien for å ha en kjæreste som er jevnaldrende med deg.

Jeg legger ved en artikkel om seksuell lavalder som du kan lese.

Lykke til!

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser