Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 16 år. Er det ulovlig for meg å bruke en dating-tjeneste med 18-årsgrense?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg ser at noen datingsider har 16års aldersgrense og noen har 18,er det ulovlig å gå på en du må være 18 på? 16 er jo den seksuelle lavalderen. Hva er konsekvensene? utestengelse? eller går det fint siden jeg er 16?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Det er vanskelig å svare helt konkret på dette når jeg ikke vet hvilken tjeneste det er snakk om. Men jeg kan gi deg noen generelle betraktninger. Det er ikke ulovlig på den måten at man kan bli straffet, men mest sannsynlig vil du bli kastet ut. Dette finner man ut hvis man leser brukervilkårene til tjenesten du tenker på. Men du bryter i alle falle brukervilkårene når du lyver på alderen.

Denne aldersgrensen har nok ikke noe med den seksuelle lavalder å gjøre. Den kan være knyttet til personverns hensyn, at man ikke kan levere ut visse type opplysninger før man er 18 år, eller som i Tinder sitt tilfelle der man fikk kritikk for ikke å beskytte de som er under 18 år. At Tinder la til rette for grooming - en voksen blir venner med, og oppretter en emosjonell kontakt med et barn, for så å avtale et møte med det slik at det vil bli mulig for den voksne å ha seksuell omgang med barnet. Og 18-årsgrensen blir derfor en beskyttelse for de som er under 18 år.

Hilsen Medietilsynet i samarbeid med Ung.no

 

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dating på app

Mobiltelefon i hånda (colourbox.com)

Har du lastet ned en app der du kan matche og snakke? Har du kjent på hvordan selvtilliten din styres av tilbakemelinger du får? Jente, 16 år deler sin erfaring med en app for matching og gir deg råd for hva du gjør når spørsmålet om "nudes" kommer.

Skrevet av jente, 16 år

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser