Hopp til hovedinnholdet

Jeg hater nesa mi

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er 15 år å snart får full panikk over utsende mitt spesielt nesa mi som jeg hater så utrolig mye, den er helt forferdelig, stor, blir deprimert av den, og har forsøkt å ta livet mitt med den som en av grunnene, jeg lurer på om det er mulig å få gjøre noe med nesa mi føre jeg er 18 år? Jeg føler meg ikke komfortabel med den og vet at jeg aldri kommer til å føle meg komfortabel med den, den er rett og slett for stor/tjukk!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for at du skriver til oss, jente 15 år!

Så leit å lese at du er så misfornøyd med nesa di. Du har et veldig stort fokus på nesen din og jeg er nesten sikker på at ditt store fokus har gjort at du ser nesa di som mye større enn den egentlig er. Sånn er det i alle fall veldig ofte når vi begynner å henge oss opp i noe vi ikke er fornøyd med; da ser vi bare på det med "forstørrelsesglass" og glemmer å se på alt det andre rundt som er bra og som fortjener å bli sett. 

Det du forteller om, er det nok mange som kjenner seg igjen i! De fleste har en eller flere kroppsdeler de ikke er fornøyde med. Spesielt i puberteten/ungdommen skjer det store forandringer når kroppen vokser og utvikler seg. Det er ofte slik at kroppen ikke vokser likt over det hele, hos deg er det kanskje nesen som har vokst litt fra resten av ansiktet. For de aller fleste vil dette ha jevnet seg ut når man er ferdig utvokst ca. rundt 20-årsalderen. Dette vil mest sannsynlig også skje med deg.

Jeg vil gi deg noen få råd som jeg håper kan hjelpe deg litt:

  • Slutt å se deg i speilet ofte. 
  • Når du ser deg i speilet; husk ALLTID på å se på andre ting enn nesa, og husk å si til deg selv at det er MYE flott i det du ser. Prøv å holde fokus på det du liker og ER fornøyd med både av utseende og ved din person. Husk daglig å minne deg selv på at DU er viktig og verdifull. 
  • Ved at du fortsetter å fokusere på nesa di, holder du de ubehagelige følelsene i kroppen. Du kan selv gjøre noe for å få endret fokus og få det bedre hvis du bestemmer deg for det. Helsesøster kan hjelpe deg.
  • Ta en tur innom helsesøster og be om litt hjelp til å greie å fokusere annerledes og komme deg ut av den negative "tankespiralen" som tar mye tid og tar gleden fra deg. 

Operasjon av nesa er en mulighet når du blir eldre, men du skal vite at det er en dyr og dristig ting å gjøre.

Håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette liker jeg med meg selv!

En fornøyd ung gutt (Colourbox.com)

Av og til føles det som om man ikke kan noen ting og ikke er verdt noe. Men sånn er det jo ikke. Hva er dine gode egenskaper?

Les mer

Hva skal til for at du kjenner deg god nok?

Venner på skole  (colourbox.com)

Presset blant unge i dag er stort. Du skal være pen nok, flink nok, tøff nok, men fremdeles "normal" nok til å ikke skille deg ut. Finn ut hvorfor du er GOD NOK her!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser