Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ikke lov av foreldrene til å bruke sminke! Hva kan jeg gjøre? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg for ikke lov av foreldrene mine å bruke sminke

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du er en tretten år gammel jente, som har lyst til å begynne å bruke sminke. Problemet er bare det at du ikke får lov av foreldrene dine. Dette kan jo være fordi de mener du er for ung, eller fordi de synes det er unødvendig fordi du er fin uten eller fordi det koster penger. Det er mange grunner til hvorfor de ikke vil at du skal bruke sminke, men det tar jo ikke  bort i fra det faktumet at du har lyst til å bruke sminke. 


Så selv om du må følge reglene til foreldrene dine siden du bor i deres hus og siden du er under atten år, så kan du prøve å finne et kompromiss med dem. Du kan prøve å spørre om det er mulig at du kan starte med bare mascara, og heller begynne med litt og litt mer sminke etter hvert? Dette er nok noe de kan akseptere, om du bare prøver å presentere hvor mye du har lyst til å sminke deg til dem. 

Og om de sier nei, så har du god tid. Dette ordner seg nok på en eller annen måte. Jeg legger til noen artikler under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Hva kan du bestemme selv?

Jente som lurer på noe (colourbox.dk)

Det er viktig å være klar over at du i utgangspunktet har selvbestemmelse i alle saker som angår din helse fra du har fylt 16 år. Det er den helserettslige myndighetsalderen. I noen tilfeller kan du bestemme selv allerede fra 12 år.

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Fra vi er unge blir vi utsatt for ulike skjønnhetsidealer. På grunn av dette føler mange at de ikke er bra nok, og sliter med dårlig selvfølelse. Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser