Hopp til hovedinnholdet

Hvilken aldersgrense har TV-serien South Park?  

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg vet at dere har veldig mye informasjon om ting. Så jeg lurte på... Hvilken aldersgrense er South Park? Altså serien.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt

Dette er et spørsmål det ikke er mulig å svare helt fullstendig på. South Park er en TV-serie og her det enten TV-kanal, streaming-tjeneste eller de som selger en DVD som har ansvaret for å sette aldersgrensen - og dette gjelder bare de tjenestene som er norske. Hvis det er for eksempel er Comedy Central som viser serien så gjelder ikke de norske reglene for aldersgrenser fordi det er en utenlandsk kanal. De må følge reglene der de hører hjemme. Derfor vil du finne ulike aldersgrenser og noen steder vil det ikke være merket med en aldersgrense.

Vi vurderte et par episoder av South Park for noen år siden, 2009, og da ble de vurdert til en 11-årsgrense. I dag har vi andre aldersgrenser og litt andre regler og disse episodene må vurderes på nytt for at det skal blir riktig. Hvis man skal følge reglene så skal også hver enkelt episode vurderes separat, og aldergrensen vil med stor sannsynlighet variere gjennom en sesong.   

Som du skjønner er dette et vanskelig spørsmål å svare på, men du kan lese mer om aldersgrenser i artikkelen eller linken under.

www.medietilsynet.no/barn-og-medier/aldersgrenser/

Hilsen Medietilsynet, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersgrenser på film

Venninner på kino (colourbox.com)

I Norge er det Medietilsynet som bestemmer aldersgrenser på film som vises på kino. Hva er det som gjør at noen filmer får en høyere aldersgrense enn andre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser