Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Opprettet betting konto da jeg var under 18 

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Hei jeg er nå 18 år, men har mange "ulovlige" betting kontoer som jeg opprettet før jeg var 18 år. Jeg har nå lyst til å spille på disse igjen, men lurer på hva straffen kan være om de finner ut at jeg var under 18 år når jeg opprettet de? For du blir som regel spurt om id når du tar ut penger. 

Besvart 09.12.2017 18:40
 

Svar
Hei

Det er i seg selv ikke straffbart for den mindreårige å spille nettspill, lotto og andre spill. Men det kan være andre konsekvenser, f.eks at personen kan bli nektet adgang til å spille, eller nektet å få ut eventuell gevinst fordi personen er mindreårig. 

Slik jeg forstår deg er du nå 18 år, og kan lovlig spille. Du kan derfor opprette nye lovlige spillekontoer. Du ønsker imidlertid å benytte deg av de gamle kontoene dine. Hvis selskapet finner ut at du opprettet kontoene ulovlig da du var under 18 år kan du bli utestengt fra deres nettsider. 

For å få spille eller få utbetalt gevinst så må man ofte legitimere seg, og bevise at man er over den fastsatte aldersgrensen. Dersom man da benytter seg av andres identitet, så oppgir man falsk identitet, og det er straffbart etter straffeloven § 372. Jeg legger ved en artikkel om det å bruke falsk legitimasjon.

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser