Hopp til hovedinnholdet

Hvor gammel man må være for å operere ørene tettere inn på hodet?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg synes at ørene mine står for mye ut. Slik st jeg ikke kan ha i hestehale eller en dolt siden jeg hater hvordan ørene mine stikker ut, og jeg lurer på hvor gammel man må være for å operere ørene tettere inn på hodet?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så leit at du opplever at ørene dine hindrer deg i å ha den hårfrisyren du vil. 
I den alderen du er i nå kan du få operert inn ørene dine hvis de voksne hjemme følger deg og er enig i at du skal opereres. Det hender at barn, ungdom og voksne opererer inn utstående ører.

Snakk med de voksne hjemme om dette. Så kanskje du kan få hjelp til å bestille en time hos fastlegen eller en privat spesialist som jobber med slike operasjoner. Det kan være lurt å få hjelp av helsepersonell til å vurdere når og om du bør operere. Det kan også hjelpe å snakke med noen om hvordan du tenker om deg selv. Mange har noe ved seg selv som de er misfornøyd med. Noen har sykdommer og misdannelser som er vanskelig å akseptere. Og noen lever godt med ulike plager eller noe med utseende. Snakk gjerne med helsesøster om dette hvis du har det vanskelig med hensyn til at ørene dine står ut.

Lykke til.

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser