Hopp til hovedinnholdet

Er det mulig å fjerne livmoren grunnet sterke menssmerter?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei jeg vil gjerne fjerne livmoren min. Ikke pga sykdommer, men fordi jeg ikke skal ha barn, og fordi menstruasjonen er utrolig smertefull. Hva er eventuelle aldersgrenser for dette? Og er dette noe som kan gjennomføres?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er synd å lese at du har så kraftige menssmerter at du ønsker å fjerne livmoren din. Jeg vil absolutt anbefale deg å oppsøke legen din eller helsestasjon for ungdom slik at du kan få hjelp til dette. Mange unge kvinner kan ha stor hjelp mot menssmerter ved blant annet å bruke p-piller. Det finnes også andre alternativer til dette som du kan få råd om.

Siden du kun er 20 år gammel, vil du ikke få operert ut/fjernet livmoren din av de grunnene du oppgir. Dette gjøre kun om det er strengt nødvendig for eksempel grunnet alvorlig sykdom.


Vennlig hilsen jordmor, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Menstruasjonssmerter

Jente holder seg for magen (colourbox.com)

Smertefull menstruasjon er ganske vanlig i tiden etter puberteten. Noen kjenner kun svake smerter i mage eller rygg rett før- eller samtidig med at mensen starter, mens andre er helt satt ut av sterke smerter, kvalme, oppblåsthet og slitenhet i flere dager.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser