Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er snart 20 år, jeg er 14. Har lyst til å ha sex med han, men jeg er redd for at det kan ødelegge forholdet vårt.

Jente 14 år
 

Spørsmål
Hei ! Jeg er 14 (blir 15 i år) og kjæresten min er 19 (han blir 20 i år). Han har sagt til venninna mi at han har kjempe store følelser for meg, å vil ha sex med meg. Han er jomfru selv. Han vet at jeg ikke er det. Han har sagt han vil vente til jeg er klar, for jeg er så usikker på sex etter at jeg hadde sex med xen min. Jeg er også utrolig redd for at hvis noen finner ut at vi har sex, at han får straff for det. Det vil jeg ikke i det hele tatt. Jeg vil ha sex med han, men er usikker og er redd for at det skal ødelegge forholdet. Vi har snart hvert sammen i tre mnd. Takk på forhånd:)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Jeg må nok innrømme at jeg synes du skal vente med å ha sex med han når det er så stor aldersforskjell på dere.

Når et kjærestepar skal ha et seksuelt forhold, uansett alder, er det veldig viktig at det skjer på begge sine premisser.

Seksuell lavalder i Norge er 16 år, og den er ment til å beskytte gutter og jenter under denne alderen til å ikke bli utsatt for seksuelle handlinger av personer som er over 16 år. Dere bør ta hensyn til dette før dere har sex.

Det er flott at kjæresten din sier at han vil vente til du er klar, det høres ut som en grei fyr. Det er nok mange par som er sammen mye lenger enn i 3 måneder før de har sex, de bruker tiden til å bli kjent, kysse,kline, pette og ta på hverandre. Det er mye dere kan gjøre for hverandre og med hverandre uten å ha samleie, så prøv dere frem og ha det fint sammen.

Lykke til videre.

Vennlig hilsen helsesøster

    
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex


Quiz: Hva kan du om spillavhengighet?

Er det flest jenter eller gutter som har spilleproblemer?