Hopp til hovedinnholdet

Jeg har lyst på kjæreste, hvilken app skal jeg bruke?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg har så sykt lyst på kjæreste er loner. lurer på om jeg kan bruke en dating app som tinder sukker eller match. Må jeg ha facebook for og lage bruker der har kun snap og insta. håper at det er mulig og møte single gutter der og nei jeg liker ikke guttene på ungdomskolen så vil ikke prøve meg på de. <takk på forhånd

Besvart 12.02.2019 11:22
 

Svar
Hei

Mange finner kjærester på apper, men som regel er det lurt å vente til man blir litt eldre.

Mach, tinder og sukker har i utgangspunktet 18 års aldersgrense, noe som gjør det til dårlige sider for å finne en kjæreste for deg. Fordi det også er en stor forskjell i hva personene på appene er ute etter. Og dermed stor sjans for å bli utnyttet. 

Akkurat hvordan de ulike appene fungerer vet jeg ikke, men du finner info om dette på nettsidene til hver enkelt. Bare husk at nivået og alderen er ofte høyt, og sending av nakenbilder uten å spørre andre først og forventinger om seksuelle forhold fremfor kjæresteforhold er relativt vanlig. 

Det fineste med å ha en kjæreste er jo at man har noen som man like skikkelig godt, og som liker deg skikkelig godt tilbake. Samtidig som man stoler på hverandre og er trygg. Dette er vanskelig å få til gjennom sjekkeapper når man er 13 år. 

Mitt beste tips er å lete etter single gutter på andre arenaer, meld deg inn i røde kors ungdom, speideren, eller annet frivillig arbeid du synes høres gøy ut. Eller begynn med en ny hobby. Da møter man nye folk og ofte er det lettere å finne tonen når man kan fokusere på noe man her felles interesse for i starten. 

Eller du kan få med deg noen venner og dra på ungdomsklubb i nabobyen, eller nabobygda, der er det garantert nye mennesker å bli kjent med :)

Ta vare på deg selv og ha det gøy mens du leter :)

Og si ifra til en voksen om du opplever noe skremmende eller ubehagelig..

 

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Forelsket eller bare glad for oppmerksomheten?

Jente og gutt (colourbox.com)

Det kan være godt å få komplimenter og vite at du er attraktiv og interessant for noen, men hvordan kan du vite om du liker noen tilbake eller bare liker oppmerksomheten?
Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser