Hopp til hovedinnholdet

Panting av flasker

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Nå har jeg samlet mange flasker denne helgen, og idag så jeg en stor pose med flasker sammen med mange andre poser og da tok jeg en pose med flasker er det ulovlig? PS: de flaskene skulle kastes, jeg spurte de som var der/jobbet der. Spørsmålet mitt er : er det ulovlig å ta panteflasker i en pose, selvom de skal gis bort til glør/resirkulering. Som jeg forsto det skulle flaskene kastes etter cupen i helga, de lå i søppel liknende poser, da er det vel greit å forsyne seg vel?

Besvart 07.05.2019 12:36
 

Svar
Hei

Så flott at du samler flasker, det er fint for miljøet og du tjener noen kroner.

Jeg forstår du tok en pose med flasker etter en dugnad etter en cup. Noen ganger er det slik at en del av dugnaden er å samle flasker og pante de, da blir det en del av inntekten. Det er derfor best å spørre de som jobbet der om det er ok at du tar posen. Nå valgte du å ta posen uten å spørre, men hvis det oppstår en liknende situasjon kan det være greit å avklare med dem som er der. Det kan godt være at de sier at det er helt greit.


Lykke til med samling og panting fremover!

Hilsen Konfliktrådet i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Når er du gammel nok?

Tar lappen (colourbox.com)

Du har egne rettigheter fra du er født, for eksempel retten til å ha et navn og statsborgerskap. Her finner du en liste med oversikt over en del viktige aldergrenser for når du er gammel nok - fra 0 til 24 år.

Les mer

Hva er poenget med kildesortering og gjenvinning?

Blikkboks (colourbox.com)

Usikker på hva du bør gjøre med avfallet ditt? Hvor skal det kastes og hva blir det brukt til?

Les mer

- Stjeler i butikken

Stjeler i butikk (colourbox.com)

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

Les mer

Zelda om kildesortering

Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no

Gjør som Zelda og kildesortér søpla di. Kanskje viktig å tømme litt oftere enn henne, men husk uasnett det er mye DU kan gjøre for en grønnere verden.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser