Hopp til hovedinnholdet

14 år og gravid og ingen plass å bo

Jente 14 år
 

Spørsmål

Er 14 år og er gravid har ikke sted å bo hva kan jeg gjøre?

Besvart 12.05.2019 20:50
 

Svar
Hei

Jeg forstår at den situasjonen du nå er i føles fortvilende og svært vanskelig for deg. Dette høres veldig alvorlig ut. Du er gravid og har ingen plass og bo. Du skriver ingenting om grunnen, men jeg vil anbefale deg å snakke med noen voksne du stoler på. Det kan være lærer, helsesykepleier på skolen eller du kan ta direkte kontakt med barnevernet i kommunen du bor. 

Hvis du ikke har noen plass å bo er det barnevernet som kan hjelpe deg slk at du får det trygt og godt. Du kan også ringe alarmtelefonen 116 111 slik at de kan hjelpe deg med å finne barnevernet i din kommune.

Jeg vil også anbefale deg å ta kontakt med helsesykepleier på skolen eller helsestasjon for ungdom for å ta opp graviditeten. De færreste 14 åringer ønsker å bli gravid, samt ønsker å bære fram barnet. Uansett er det viktig at det blir tatt stilling til om du skal beholde barnet eller ikke. 

Ikke la det gå for lang tid uten at dere forteller det til noen. Fortell hva som har skjedd til noen voksne du stoler på slik at du kan få hjelp både med graviditeten og at du ikke har noe plass å bo.

Håper svaret var til hjelp for deg, og jeg ønsker deg all lykke til!

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Gravid? Kontakt helsestasjon for ungdom!

Usikker jente (colourbox.com)

PÅ helsestasjon for ungdom kan du ta graviditetstest gratis. De hjelper deg deg med råd og veiledning om graviditet eller abort, og gir også råd om prevensjon. All hjelp er gratis.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser