Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 14, han er 18

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på om det er galt å ha en kjæreste som er 18 år, som du møtte på en Internettside. Og har blit så glad i og elsker så høyt. Er det lovlig å være sammen med en 18 åring når du er 14?

Besvart 12.05.2019 21:23
 

Svar
Hei

Det er stor forskjell på alder når man er 14 år og når man er 18 år. Dette handler ikke bare om at 4 år er mye i alder, men det handler mer om at man er svært ung når man er 14 år. Når man er 18 år, regnes man derimot som voksen. En 18 åring vil trolig ønske seg sex, kunne drikke alkohol og ha helt andre interesseområderenn en på 14 år. Det vil derfor være litt rart om en på 18 år vil finne interesse og tilfredsstillelse av å være kjæreste med en på 14. Her er alderen svært forskjellig og spranget mellom barn og voksen gjør seg gjeldende.  


Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser