Hopp til hovedinnholdet

Jegerprøven.

Jente
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på snart 13 år og lurer på en liten ting. Må man være 14 år for å ta jegerprøven eller er det det året du blir 14? Jeg har bursdag litt sent på året og her jeg bor tror jeg det bare er på våren man kan få tatt jegerprøven... Og da har ikke jeg blitt 14 enda, så må man være 14 for å ta den eller det året man BLIR fjorten??? VÆRE SÅ SNILL å svar meg fort:)!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei!

Jegerprøven består av et obligatorisk kurs og en teoretisk eksamen. Den kan avlegges av alle som er 14 år eller eldre, men alle personer under 18 år må ha tillatelse fra foresatt for å ta Jegerprøven. 14-åringer kan også delta på opplæringsjakt på småvilt før de tar jegerprøven. For personer over 16 år skal jegerprøven være avlagt og bestått. På hjemmesiden til Direktoratet for naturforvaltning kan du lese mer om prøven og kravene som stilles.

 

Der står det bl.a.:

 

Alle som er fylt 16 år, og som ikke er registrerte i Jegerregisteret, må bestå jegerprøven før de utøver jakt eller fangst. Prøven består av et obligatorisk kurs og en skriftlig eksamen. Det obligatoriske kurset er på 30 timer, og du kan avlegge den fra den dagen du fyller 14 år.

 

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser