Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 14 og er forelska i en på 26, hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år, som er dønn forelska i en på 26, å han liker meg og, men alle irundt meg syns det er rart, og om mamma får vite noe om dette, kommer hun til og bli kjempesur.Men jeg liker han kjempegodt, han er alltid så snill og hjelper meg med alt.. Så jeg vet ikke hva jeg skal gjøre... har ett stoort problem... værsåsnill og hjelp meg:-(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

 

Denne mannen er 12 år eldre enn deg, og det er en utrolig stor aldersforskjell. Jeg synes det er rart at en så gammel mann skal gå etter en jente i 14-årsalderen i utgangspunktet. Du må prøve å sette dette litt i sammenheng. Han har vært myndig i 8 år, og det er enda 4 år igjen til du blir det. Du er også under den seksuelle lavalderen. Han er mest sannsynlig i jobb eller studerer og du går enda på ungdomsskolen. Du er et lite barn i forhold til han.

 

Av og til fungerer forhold med stor aldersforskjell, men å bli sammen med noen som er 26 år når du selv er 14 tror jeg vil være en stor feil. Hvordan skulle dere ha fått det til å fungere? Ville du i det hele tatt fått lov til å være sammen med han av foreldrene dine? Det som ofte blir dumt i slike forhold er at han har så mye makt ovenfor deg. Han kan presse deg til å gjøre ting du ikke er klar for bare fordi du er så forelska i han og fordi han er så mye eldre enn deg. Det er utrolig mye som kan bli helt feil i slike forhold, og det er en grunn til at de sjelden fungerer.

 

Jeg vil anbefale deg å prøve å komme over denne forelskelsen. Det er ingen god ide å ta dette videre, og jeg tror heller ikke foreldrene dine kommer til å synes noe om det. Det er også bedre å prøve å komme over han før det går for langt.


Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex