Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 15 år og kjæreste med en på 27 år.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei:) Eg e ein jente på 15 år snart 16 om noen dager, og jeg holder på med en 27 åring. Eg liker han veldig mye, vi har mye tilfelles og han behandler meg bra. men lurer på hva mamma kan gjøre vist du finner det ut??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du har litt å tenke på. Moren din vil kanskje bekymre seg for den store aldersforskjell mellom dere. En grunn til at foreldre bekymrer seg for aldersforskjeller er at i puberteten utvikler man seg såpass ulikt. En aldersforskjell kan virke både enda mindre og enda større. Når man er ferdig med puberteten og jo eldre man blir, jo mindre betydelig vil en aldersforskjell være.   

 

Siden du er under 16 år, under den seksuelle lavalder, kommer også hensynet til seksuell lavalder inn. Har dere samleier kan partneren din risikere å bli anmeldt og straffet for det ifølge norske lover.

 

Et kjærestepar eller to som har en seksuell aktivitet bør ha ganske lik alder og modenhet i følge vår kultur og vårt regelverk i Norge.

 

Nedenfor kan du lese mer om temaet. Håper dette var til nytte! Lykke til!

 

Hilsen lærern og sexologen i Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Det er ikke så rart. Jo eldre du blir, jo mer avstand opplever du nok til dem og det er normalt. Men foreldre er ikke like håpløse som du tror.

Les mer

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex