Hopp til hovedinnholdet
Gutt spiller på PC (colourbox.com)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)
No nudes for ypou - #ikkegreit (ung.no)

Hvordan overtale mine foreldre til å få lov til å overnatte hos kjæresten?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har vært sammen med kjæresten min i snart 4 måneder, og jeg elsker han mer enn noe annet! Problemet mitt er at han veldig gjerne vil at jeg skal overnatte, noe som foreldrene mine ikke vil gå med på.. Jeg syntes selv at jeg burde få lov, siden vi ikke har noen intensjoner om å ha sex eller lignende. Mamma mener at det går ut over ryktet mitt, og at det ikke er noe lurt, selv om vi ikke kommer til å sove i samme rom engang. Har dere noen tips om hvordna jeg kan overtale mine foreldre? Vi er jo begge 15 år og enige om at vi venter med sex, så hva er problemet liksom?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg skjønner godt at foreldrene dine er skeptiske til at du skal overnatte hos han. Selv om du sier til dem at dere ikke kommer til å ha sex og at dere er enige om å vente med sex er de nok fortsatt litt usikre på om du mener det og om han mener det. Selv om dere har snakket om det på forhånd er sikkert foreldrene dine litt engstelige for at han skal prøve seg på noe når du sover hos han.

Forøvrig skjønner jeg ikke helt hvorfor du trenger å sove hos han hvis dere skal sove på hvert sitt rom. Det blir jo omtent som å sove hver for dere uansett. Jeg skjønner at du har lyst til å være mest mulig sammen med han og at det virker koselig å overnatte hos hverandre, men du er bare 15 år og foreldrene dine har fortsatt rett til å bestemme over deg på dette området. Hvis du ønsker å få til dette bør du foreslå et kompromiss. Kanskje kan han heller sove hos deg? Da har foreldrene dine bedre kontroll og de føler seg nok mer komfortable med at han sover hos deg enn omvendt. Da vet de også at dere sover i forskjellige rom. Prøv å snakke med dem, fortell dem hvorfor du ønsker det og hør på deres argumenter for hvorfor de ikke vil at du skal gjøre det. Det er ingenting annet du kan gjøre enn å prate med dem. Vær voksen og ikke bli sur når du snakker med dem - det fører deg ingen vei. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg?

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Ung.no gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Når er det OK å overnatte hos kjæresten?

To tannbørstrer og tannkrem (colourbox.com)

Mange ønsker å sove over sammen med kjæresten sin. Det er en deilig tanke å kunne krype tett inntil kjæresten om kvelden og få lov til å bli der hele natten. Men foreldre kan sette en stopper for den drømmen, ofte fordi de syns det er for tidlig.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser