Hopp til hovedinnholdet

Min venninne drikker litt vel mye, hva skal jeg gjøre? 

Jente 15 år
 

Spørsmål

jeg har en stesøster, og vi ble født på samme år og dato. vi to har samme vennegjeng og vi har det kjempe gøy i lag, men jeg føler at hun drikker litt vell mye. hun og noen av de andre vennene våres har planer om å drikke på 17 mai. jeg vil ikke at hun skal drikke så mye. jeg vurdere om jeg kanskje skal si det til mammaen min. men vet ikke om jeg burde. lissom hvordan fikk min mamma vite at hun drakk for eksempel. og vis stesøstera mi finner ut at jeg tyste på hun er livet mitt ødelagt, prøver bare å gjøre det som er det beste for hun. hva skal jeg gjøre? skal jeg si det, eller ikke????? hjelp meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss.

Du skriver at du syns stesøsteren din drikker litt mye, men er usikker på hva du skal gjøre og om du bør si ifra til moren din. Først og fremst vil jeg si at det er kjempe fint at du bryr seg om henne, hun er heldig som har deg! 

De fleste setter pris på venner som bryr seg. Allikevel forstår jeg at det kan være vanskelig å si ifra til moren din fordi du tenker på hva stesøsteren din vil synes om det. Kanskje kan du snakke med henne først? Fortelle henne at du bryr deg om henne og er bekymret for at hun drikker mye. Det er også slik at foreldre vil få beskjed om at hun drikker dersom politiet oppdager det.

Hvis du syns det er vanskelig å fortelle din mor dette kan du snakke med helsesøster om at du er bekymret for stesøsteren din. Hun kan hjelpe deg med hvordan du kan ta det opp med stesøsteren din eller moren din. 

Jeg legger ved en artikkel som handler om hvordan man kan ta vare på venner som har drukket for mye. Denne artikkelen kan du lese og kanskje også vise til stesøsteren din. Den handler om hvordan man kan snakke med foreldrene sine om vanskelige ting. 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ta vare på venner som har drukket for mye

Full på do (colourbox.com)

Det viktig å ta vare på seg selv, men når det er fest, er det også viktig å ta vare på kompisen sin. Hva kan du gjøre hvis vennen din har drukket for mye?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Vennskap
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om vennskap