Hopp til hovedinnholdet

Nesten hver gang jeg drikker så blir jeg helt gal og jeg trenger så ekstremt mye oppmerksomhet fra folk. Er dette normalt?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har drukket en god stund nå, men nesten hver gang jeg drikker så blir jeg helt gal og jeg trenger så ekstremt mye oppmerksomhet fra folk og jeg hopper og skriker og er skikkelig irriterende (klarer ikke alltid å drikke mindre enn d jeg vet jeg burde) men uansett, så lurer jeg på om dette er normalt? Er flaut siden de som ikke kjenner meg edru tror sikkert jeg er like ille når jeg er edru. I tillegg så tror jeg at jeg er så mye bedre enn alle andre når jeg er full og jeg sier d høyt osv og blir skikkelig cocky og teit. Lurer bare på om d er mulig å forandre seg/få helt ny og annerledes personlighet når man er full? Siden jeg er virkelig ikke sånn edru, og tenker ikke samme tankene/tankegang sånn i d hele tatt når jeg er edru! Er så flaut!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 18 år

Takk for at du skriver til oss i Ung.no og spør oss om råd. Jeg kan forstå at du lurer på om det er normalt å endre personlighet når man drikker.

Ja- det er mange som gjør det. Hvis jeg forstår deg rett så er dette noe du er bekymret over og at du gjør mange ting når du drikker som du aldri hadde gjort når du var edru.

Det er jo slik at man kan få økt selvtillit av å drikke alkohol og hvis det er slik at du er beskjeden i utgangspunktet så vil jeg tenke at alkoholen gjør deg "friere" og at du våger å vise en annen side av deg når du drikker.

Hvordan har du det etter en fest da? Er det slik at du får angst og ubehag over hvordan du har oppført deg?

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen du stoler på eller helsesøster på skolen eller helsestasjon for ungdom dersom du bekymrer deg over hvordan du blir forandret når du drikker.

Som du selv sier så kan det også være at du drikker litt mer enn det du burde og at det kan være lurt å være mer forsiktig med alkoholinntaket så du ikke mister hele kontrollen.

Jeg legger ved noen artikler til deg som du kan ha nytte av å lese.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen Psykiatrisk Sykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du forbedre dem?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol