Hopp til hovedinnholdet

Selv om jeg drikker veldig sakte så blir jeg alt for fort full. Hva er grunnen til det?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 20 år som elsker å være ute i helgene og drikke med venner og kjæreste. Men jeg har ett problem, selv om jeg drikker veldig sakte så blir jeg alt for fort full. Hva er grunnen til det?? Er ikke så gøy å være ute når man blir så fort full. hilsen jeanette

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Vi forstår godt at dette er frustrerende for deg. Det er riktig som du sier, at du bør drikke i et sakte tempo for å få en mer jevn og kontrollert promille. Dette bør du selvsagt fortsette med, men i tillegg bør du også:

- Begrense deg til drikke med en lavere volumprosent alkohol, f.eks. øl/cider fremfor vin, brennevin o.l.
- Spise godt på forhånd. Når du drikker på full mage vil mindre alkohol tas opp i systemet ditt, sammenlignet med å drikke på tom mage
- Drikke noe alkoholfritt med jevne mellomrom, f.eks. et glass vann mellom hver alkoholenhet, evt. samtidig med hver alkoholenhet.

Dette er kanskje ting du har forsøkt allerede, men det er også egentlig det beste og eneste du kan gjøre. Ulike personer har ulik toleranse for alkohol, og dette vil f.eks. ha sammenheng med kjønn, kroppsbygning, og hvor ofte man drikker. Dette kan bety at du simpelthen er en person som blir fortere full enn mange andre, men ved å praktisere samtlige ovennevnte råd vil du forhåpentligvis kunne kontrollere din promille mest mulig.

Hilsen RUStelefonen 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er og hvordan den fremstilles, hvordan den påvirker kroppen og hva promille er.

Les mer

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Promille - hvor full blir du?

Jente er full på fest (colourbox.com)

Hva er promille? Hvordan vet du hvor høy promille du har? Hva skjer i kroppen når promillen øker?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol