Hopp til hovedinnholdet

Hei ! Jeg lurer på hvordan jeg kan finne ut av dommen min og hva som skjer med førerkortet mitt etter at jeg har fått det inndratt ? 

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. Var så ufattelig dum å kjørte med promille i sommer. Ble tatt og mistet førerkort i 15 mnd. Fikk også ei bot på 45 000. Siden da har jeg ikke hørt noe. Ikke fått tilsendt bot (roper ikke høyt om det altså). Men det jeg lurer på...... Hvor ligger dommen min inne? Hos biltilsyn? Kjøreskoler? Må jeg kjøre opp på nytt og evt ta både teori og hele pakka på nytt? Ettersom den høye bota ikke har dukka opp ennå etter 6 mnd. Ligger jeg i det hele tatt inne med dom noen plass? Hvordan kan jeg sjekke det? Mange spm ser jeg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis saken din er ferdigbehandlet, kan du ringe Statens vegvesen på telefon 22073000 og be om førerkort. Da kan de sjekke opp om vilkårene for førerkort ligger inne. Hvis saken din ikke har vært oppe til behandling enda, må du ringe politiet på telefon 02800 og sjekke opp saken din. 


Hilsen Statens vegvesen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Kjører med promille

Fyllekjøring (colourbox.com)

Jeg var på fest og fikk låne bilen til en kamerat for å kjøre og hente noen andre, siden jeg hadde drukket minst to-tre halvlitere, bare. Hvor strenge straffer er det for å kjøre når man bare er litt brisen?

Les mer

Mista eller fratatt lappen?

Fart

Har du blitt fratatt førerkortet? Her får du en oversikt over hva som er gangen videre nå.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol