Hopp til hovedinnholdet

Stefaren min skjenket meg og løftet meg til sengen. Har jeg blitt voldtatt?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente som er 14 år. Jeg har blitt full fordi stefaren min gjorde meg full. Jeg husker ikke så mye men jeg husker at jeg gikk opp trappa og falt så var stefaren min bak og løftet meg til sengen. Så husker jeg ikke mer tror du jeg ble voldtatt. Men i såfall jeg ble drita full. Hva burde jeg gjøre.

Besvart 09.12.2018 19:39
 

Svar
Hei, jente på 14 år

Dette som din stefar har utsatt deg for er ikke lov. Jeg kan ikke svare på om du har blitt voldtatt fordi det kan jeg ikke finne ut. Men uansett så har han verken lov til å skjenke deg full og sette deg i en posisjon der han kan flytte på deg uten at du kan klare å motsette deg dette. 

Du må snakke med noen andre voksne om det du har opplevd. Du kan gå til legevakten der du bor eller ringe på 116 117. Der kan du spørre om råd. Noen steder har de voldtektsmottak slik at det går an å sikre bevis dersom dette har skjedd. Du kan også ringe den døgnåpne hjelpetelefonen for seksuelle overgrep på tlf 80057000. Der kan du spørre om råd for hva du bør gjøre videre. 

Det er også mulig å snakke med politiet (tlf 02800). Det er kanskje lettere å gjøre dette sammen med en voksen. Du skriver ingenting om forholdet ditt til din mor og din biologiske far. Det er veldig bra om du kan snakke med noen om dem om det som har skjedd. Andre alternativ er at du forteller til helsesøster på skolen eller Helsestasjon for ungdom det du har opplevd. Ikke utsett dette, det er ikke bra at du skal gå rundt å dele på det vonde du har opplevd alene.

Så vil jeg også si til deg at det er viktig at du vet at ingenting av dette som har skjedd er din feil. Din stefar har ikke lov til å gjøre deg full. Etter loven er du et barn og skal ikke drikke alkohol. Det er heller ikke lov å gjøre noen andre full uansett hvor gamle de er. Det er de voksne i et hjem sitt ansvar at barna som er der er trygge. Din stefar har gjort det å være hjemme utrygt for deg. Det er viktig at du snakker med noen voksne, som jeg skriver ovenfor, for å få hjelp til hva du skal gjøre videre. Dersom du har en lærer du heller vil snakke med er dette også en mulig måte å gjøre det på. 

Jeg sender deg en god klem og håper du får snakket med noen som kan hjelpe deg. Gjør det fortest mulig. 

 

Med vennlig hilsen psykologen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep fra noen du kjenner

To jenter snakker sammen (kripos.no)

Har noen du kjenner utsatt deg for voldtekt, seksuelle overgrep eller gjort noe med kroppen din som du ikke vil og som ikke er lov?

Da er det viktig at du sier ifra så du kan få hjelp.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol