Hopp til hovedinnholdet

bør jeg tipse politiet? Han selger alkohol til mindreårige

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg lurer på noe! Flere venninnene mine drikker masse på fester, vi er ikke fyllt 18 år enda, så flere av venninnene mine pleier å kontakte en såkalt "polakk" som selger alkohol, sprit, vodka osv til mindreårige, de avtaler dermed et møtested i byen hvor han ber kundene om å sette seg inn i bilen hans for å forhandle... Men... Bør politiet bli tipset?? Jeg vet jeg ikke mobil nr eller navnet hans så da hjelper det vell ikke så mye?

Besvart 07.03.2019 14:30
 

Svar
Hei

Dette synes jeg du absolutt skal ta tak i og gå videre med; du kan snakke med foreldrene dine, en annen voksen, noen på skolen eller politiet. Dette handler jo både om å få venninnene dine til å skjønne alvoret i det de holder på med og om eventuelt å få straffet denne mannen. 

Politiet vil nok bli takknemlig for tips om denne mannen; forteller du signalement på mann og bil og hvor og når han pleier å være, så kan de nok lokalisere mannen og finne ut av hvem han er. Kanskje er dette en mann de allerede kjenner til og har fått tips om tidligere; jo flere som varsler jo bedre er det. 

Det er ikke sikkert at dette er en sak politiet vil prioritere å følge opp, men desto viktigere er det at venninnene dine kan få veiledning av voksne eller skolen på at dette er noe de bør slutte med. 

Hilsen juristen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Fakta om alkohol

Skåling på fest (colourbox.com)

Alkohol er det vanligste rusmiddelet, og de fleste har på en eller annen måte et forhold til stoffet. Her kan du lese om hva alkohol er, hvordan den fremstilles, hva promille er og hvordan den påvirker kroppen.

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol