Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min for lov til og være ute lengere og sånt

Gutt 14 år
 

Spørsmål
Hei jeg er en gutt på 14 år og har en kjæreste på 14 (blir 15 snart), Hun sier, at hun er veldig opptatt, av "fjortis", tiden sin og sånt, hun er ett år eldere en meg, så hun for lov til og være ute lengere og sånt. for noen dager siden så skulle hun og en vennine sove i telt, og drikke og sånt, jeg skulle få lov til og være med litt for jeg liker slettes ikke at hun drikker og sånt,men respekter at hun synes at "fjortis" tiden er viktig, den kvelden så sa hun at jeg ikke kunne komme til dem alikevel, og beklagde for det, jeg ble da kjempe lei meg, og når jeg ringte sent på kvelden tokk hun ikke telefonen, jeg ble kjempe redd for at noe skulle skje, når hun tokk telefonen, var hun kjempe brisen og pratet bare tull og lyvde om hvor hun var og sånt, også la hun på og sa at jeg ikke hadde noe og bekymre meg over..Jeg fikk ikke sove den natten, heldighvis sjedde det ikke noe farlig, for dem var ikke på fest, bare gikk rundt og var sammen med noen gutter og så på pornofilm..Dagen etter var jeg jo kjempe skuffet og hun angret og fortalte at hun lyvde på telefonen og sånt, etter noen dager spurte hun meg om henne og og to andre venniner kunne gå på en kjempe stor fest første mai.

Jeg som ikke drikker og hadde erfaringer fra sist gang hun drakk, så svarte jeg nei med en gang!, Også fordi jeg var på hytta den helgen og ikke kunne gjøre noe hvis noe skulle skje og at jeg er langt borte osv..Hun klarte og overtele meg, og brukte arghumenter som at jeg ikke stolte på henne også videre. Så jeg gikk med på og la henne gå på festen,jeg stoler på henne sånn sett, men tenker at man blir jo helt annen person når man drikker og tenker at det kan påvirke hva hun gjør. Jeg angrer på at jeg lot henne gå på den festen, men hun starter bare med og si at jeg lovte og at, jeg burde stole på henne. burde jeg stole på henne eller ikke jeg aner ikke hva hun kan finne på når hun drikker hun blir HELT anderledes, hjelp meg?

Tusen takk for svar

M-T
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei
Du er en veldig fornuftig og omsorgsfull kjærest. Det er forståelig at du er bekymret for kjæresten din. Jeg synes hun er veldig ung som får lov til å overnatte ute uten at foreldrene sjekker hva hun gjør. Vet foreldrene hennes hva slags venner din venninne har?

Det er ikke ditt ansvar å passe på henne, det er hennes foreldres ansvar. Jeg synes du skal fortelle henne at du er bekymret for henne, og at hun sårer deg når hun lyver for deg. Vurder om du ønsker å ha en kjærest som gjør ting du tar avstand fra. Alkohol er ikke beregnet å skulle drikke av så unge piker. Fint at du setter grenser for deg selv og at du har foreldre som setter grenser. Legger ved under svaret en artikkel du kan se på om alkohol
Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skader av alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skader av alkohol


Quiz: Hva vet du om doping?

Hva er det mest kjente og utbredte dopingmiddelet?