Hopp til hovedinnholdet

Kan hormonspiralen ha ført til at jeg tåler alkohol dårligere?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei. For 1år siden satte jeg inn hormonspiral i begynnelsen gikk det greit og ha den. Men så begynte jeg og få plagger så jeg valgte å fjerne den. Men etter jeg fjernet den så har jeg begynt å reagere på blant annet alkohol. Jeg reagere ikke på det før jeg satt i hormonspiral. kan det være den som har gjort til at jeg reagere på alkoholen no

Besvart 19.03.2019 22:51
 

Svar
Hei


Jeg vet ikke om  og finner ingenting på at hormonspiral kan påvirke alkohol - toleranse. Det er altså ingenting som tyder på at du tåler alkohol dårligere pga spiralen. 

Men det kan jo være andre grunner til at du tåler det dårligere? Mengden man har spist, om man er trøtt og sliten, og hvor sterk alkohol man drikker, kan påvirke hvor godt man tåler det. 

Vennlig hilsen legen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvilke helsespørsmål kan ung.no svare på?

Gutt har smerter (www.colourbox.com)

Du kan finne svar på det du lurer på om kropp, helse og seksualitet på ung.no i tillegg til at du kan finne informasjon og få svar på mye annet du lurer på. Men ung.no erstatter ikke lege, helsesykepleier eller krisehjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Fakta
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om fakta