Hopp til hovedinnholdet

Merket ingen effekt av å drikke brennevin, hva skjedde?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. I går ville jeg prøve å kjenne litt på hvordan det er å være beruset (har aldri drukket eller smakt før). Så jeg drakk 2 glass som var halvfulle med Jagermeister, klarte ikke mer fordi det var så fælt. (var hjemme alene) Jeg er 65kg tung lg 180cm høy, og etter 15 kjente jeg ingenting, så da tok jeg glass nr 2.Etter det kjente jeg heller ingenting og absolutt ikke noe senere heller. Drakk jeg rett og slett for lite? Målte at det var 2dl Jagermeister jeg drakk.

Besvart 13.05.2019 11:16
 

Svar
Hei

Dersom du drakk to desiliter Jägermeister i løpet av kort tid, er det litt merkelig at du ikke opplevde noen effekt. Dette er som regel ikke nok til å gjøre deg sterkt beruset, men de aller fleste ville likevel ha merket en viss grad av ruspåvirkning. Hva som er grunnen til at du ikke merket noen effekt har vi dessverre ikke et fasitsvar på, men dette kan være noen mulige forklaringer:

- Du har høy toleranse for alkohol
- Du hadde spist såpass mye på forhånd at du ikke tok opp like mye alkohol som du ellers ville ha gjort
- Du drakk såpass sakte at promillen ikke ble så høy
- Du drakk egentlig mindre enn 2 dl
- Du var faktisk påvirket av alkoholen, men ettersom du ikke har noen erfaring med alkohol kjente du ikke igjen hvordan alkoholrus faktisk føles

Hvilken av disse alternativene som er korrekt - eller om noen av dem er korrekt overhodet - kan vi dessverre ikke vite sikkert. Sannsynligvis vil du merke effekt neste gang du drikker, særlig dersom du drikker litt mer enn du gjorde. Men, det er selvsagt viktig å gå forsiktig fram når det gjelder alkohol. Det er helt naturlig å være nysgjerrig, men ikke tenk at det er om å gjøre å bli full - tenk heller at det er om å gjøre å gradvis få en forståelse av hvordan alkohol virker på deg, og hvor godt du tåler det. Dette tenker du kanskje allerede, og i så fall er det bra - fortsett med det.

Du kan lese mer om dette i artiklene under.

Hilsen RUStelefonen 915 08588
www.rustelefonen.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Virkning av alkohol i kroppen

Drikker øl

Kort tid etter at man drikker alkohol vil de fleste begynne å kjenne virkningene. Les om hvordan alkoholen påvirker kroppen din og hvordan du kan måle promille i blodet.

Les mer

Promille - hvor full blir du?

Jente er full på fest (colourbox.com)

Hva er promille? Hvordan vet du hvor høy promille du har? Hva skjer i kroppen når promillen øker?

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol