Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr humus på snapchat?

Annet 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har det hat folk skriver humus som står for hit me up for å være med i privat story, hva er å hit me up, hva kan jeg gøre da? Foreldrene mine drikker for mye

Besvart 28.07.2019 00:43
 

Svar
Hei

Hit me up er mest sannsynlig et sjekketriks om at du skal være med i den private storyen til vedkommede. Vedkommede som ber deg hit me up ønsker nok å flørte med deg. 

Det er veldig ubehagelig når voksne drikker for mye, fordi de ofte endrer seg og oppfører seg på måter som blir vanskelig for de rundt. Når man vokser opp med foreldre som drikker for mye er det lett å tenke at man må hjelpe den voksne til å slutte å drikke, men det er den som drikker som selv må ha et ønske om å slutte å drikke.

Har du snakket med din mor og far om dette? Hva med å fortelle de hvordan du har det når de drikker og at du ønsker at de skal drikke mindre. Forhåpentligvis vil de ta hensyn til dine opplevelser av deres drikking. 

Hvis de ikke gjør det vil jeg anbefale deg å snakke med noen voksne om hvordan du har det. Prat med noen nå, så du slipper å gå alene med dette lenger. Det kan være helsesykepleier på skolen eller noen andre voksne som du stole på. Du kan også ta kontakt med kompasset. Kompasset gir tilbud til unge fra 14 til 35 år, som har vokst opp med eller vokser opp i en familie med rusproblemer. I Kompasset snakker vi mye med unge som har vokst opp med foreldre som har drukket for mye eller fortsatt drikker for mye. Du kan lese mer om kompasset her: www.kompasset.org.

Jeg ønsker deg lykke til!

 

 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Foreldrene mine drikker og ruser seg

Drikker alkohol (colourbox.com)

Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre, det er flaut å ta med venner hjem, og jeg gruer meg til helger, da drikker de enda mer.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Alkohol
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om alkohol