Hopp til hovedinnholdet

Kan det å vokse opp i en kronisk stressende situasjon bli en traume?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Jeg skal søke et behandlingssenter primært for angst (agora, panikk, gad). Da jeg så på traumesiden deres relaterte jeg overraskende mye, men.. jeg vokste opp med en far som er alkoholiker. Jeg bodde med både mamma og pappa (og broren min). Det var alltid hysj og det ble ikke verdsatt som et problem før i år, da mamma endelig kastet han ut. Jeg vokste opp i en ekstrem frykt og uro, livredd for sinne. Jeg måtte a) passe på å ikke lage problemer eller b) passe på at alle var ok! Jeg slet masse med angst fra jeg var ca. 9 år og det var gjerne det som var "problemet" - du sliter jo sånn, så det er ikke rart, var det en psykolog som sa til meg da jeg prøvde å fortelle om kranglingen hjemme. Jeg sliter !veldig! med dissosiasjon, hater lukten av alkohol og å være rundt folk som har drukket, sinte folk.. Kan det å ha vokst opp i en så kronisk stressende situasjon blitt en slags traume? Jeg føler meg ødelagt og jeg tør nesten ikke be om hjelp for jeg forstår ikke hvorfor noen vil hjelpe meg..?

SVAR

Besvart 21.09.2019 19:31:22
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting

Gruer du deg til å snakke med foreldrene dine om vanskelige ting? Kanskje er du redd for hvordan de skal reagere?

 

Les mer
attach_file

Mye alkohol og rus hjemme?

Du er ikke alene om å ha foreldre som drikker for mye eller ruser seg. Det er vanskelig i hverdagen, og kanskje ekstra vondt i ferier.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
account_circle