Hopp til hovedinnholdet

Har blitt lurt av noen jenter på nettet

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hallo, jeg er en 14 år gammel gutt som bor i nord norge, jeg fant nettopp ut at jenten jeg elsket ikke fantes, det var bare noe som noen gamle "venninner" fant opp før å ha det litt gøy, de fant henne opp for en stund siden å jeg har pratet med "henne" i noen månder nå, de hadde funne opp at ho bodde i nordland, å æ bor i tromsø, de hadde gitt meg falsk nr, sånn at de leste alt jeg skrev til "henne", noe som gjorde at de fikk vite noen ting om meg som ikke folk flest burde vite. jeg er helt hjerte knust, å jeg vet ikke hva jeg skal gjøre... vurdere å ringe til politiet å anmelde dem, fordi det de gjorde var ikke gøy... det var brutalt... det er som ett stort slag i ballene, jeg føler meg helt tom... plis svar fort...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg forstår at du føler at dette var ubehagelig.  Det å bli lurt på en så personlig måte der du utleverer det innerste av deg selv er ubehagelig.  Du har jo engasjert deg følelsesmessig og får både en sorg i forhold til det du jo har vært engasjert i og en følelse av å ha blitt lurt skikkelig.  Det beste du kan gjøre er egentlig å bli forbannet.  Dette er en skikkelig dårlig oppførsel av folk, og når man opplever det, kan det være hensiktsmessig å bli sint.  Mange slags følelser kan komme.  La dem få komme, og prøv å akseptere at det nå er litt ulike reaksjoner hos deg.  Prøv å fokusere på at det nå er over, og at "spøken" heldigvis er avslørt. Gjør helt andre ting nå, dyrk interesser som tar fokuset bort fra dette, være med venner og prøv å gjøre hyggelige ting.  Det kan også være godt å prate med noen om det du har opplevd.  Helsesøster er en du kan prate med hvis du ønsker.  Du kan også gjerne prate med politiet og så kan de gi deg råd i forhold til om dette er noe som kan/bør anmeldes.

 

Les mer i artiklene under.

Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Anmeld
Tilbake til spørsmål og svar