Hopp til hovedinnholdet

Heisann, hvordan kan jeg få tak i penger ?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Heisann, hvordan kan jeg få tak i penger ? Jeg går på skole å jeg kan ikke jobbe. Jeg har ikke nok penger til klær OSV. Jeg har behov for mye penger Hilsen fattig gutt 15 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Det finnes ingen enkel måte å få tak i penger på. Det beste er å finne en deltidsjobb/ekstrajobb ved siden av skolen: Man kan for eksempel jobbe i ferier eller helger. Her skal du få noen tips til hvordan du kan få deg en jobb, og dermed muligheten til å tjene noen kroner:

Når man er mellom 13 og 15 år så kan man ta lettere arbeid, for eksempel som avisbud eller lettere rydde-, pakke- eller lagerarbeid. Mange av de ledige jobbene for ungdom, lyses ofte ikke ut. Derfor er det lurt å gå innom butikker, kafeer og andre stdere for å høre om det er en ledig jobb. Hvis man har lyst på jobb, er noe av det lureste man kan gjøre og aktivt oppsøke jobbene! Det betyr at hvis du har sett deg ut et sted du kan tenke deg å jobbe, dra dit og spør! Det verste som kan skje er at du får et nei. Les mer i artiklene under dette svaret om hvordan du kan gå frem når du er på jobbjakt!

Ellers er det lurt å si i fra til alle du kjenner at du har lyst til å tjene noen ekstra kroner. Kanskje tanta til naboen jobber i en butikk de trenger ryddehjelp/vaskehjelp? Eller kanskje noen trenger barnevakt eller hundepasser? Eller kanskje noen trenger hjelp til å rydde/vaske hus, rydde og stelle i hagen eller på gården, male, plukke frukt/bær etc. Sjekk også med lokalavisen din om trenger avisbud.

Heng også opp lapper der du bor om at du har lyst på småjobber! Mulighetene er mange, men det kreves altså at du står på og oppsøker jobbene!

Jeg legger ved artikler om det å jobbe når man er rundt 15 år, samt en artikkel med tips om å spare penger.

Lykke til med jobbjakten! :-)

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Jobb og aldersgrenser

Jobber i kassa på butikk (colourbox.com)

Visste du at det er ulovlig å jobbe hvis du er under 13 år? Og at du som er ungdommer ikke skal ha en jobb som går ut over skolearbeidet?

Les mer

Hvordan finne sommerjobb?

Jordbærplukking (colourbox.com)

Er du på jakt etter sommerjobb? Hvilke jobber kan man søke på, og hvordan finner du drømmejobben? Start jakten tidlig, de beste jobbene går først! Her får du tipsene.

Les mer

Hvordan spare lommepengene dine

Mynter (colourbox.com)

Forsvinner lommepengene nesten før du får dem? Brenner pengene i lomma di? Du er nok ikke alene, og heldigvis finnes det råd.

Av Julie, ungdomsjournalist ung.no.

Les mer

Tjen penger på småjobber

Småjobber (colourbox.com)

Er du for ung til å ha en fast jobb? Eller tar det for mye tid? Her er en oversikt over ulike småjobber du kan tjene penger på.
Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Jobbjakt
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om jobbjakt