Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil tjene penger til klassetur.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! :-) Trinnet vårt har begynt å tenke på polentur i 2015, vi er nødt til å betale selv (noe som er en selvfølge). Jeg jobber allerede litt i fjøset til faren min, men trenger tips til å tjene penger. Jeg gleder meg VELDIG til denne turen og håper veldig på å få dra, og derfor vil jeg starte tidlig med å tjene penger (har frikort)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei - og takk for spørsmålet ditt!

Veldig bra at du tenker på hvordan du skal tjene dine egne penger! Når du er under 18 er mulighetene litt færre, men det er ikke umulig å finne seg en jobb. Regelen er at ungdom under 15 kan utføre såkalt "lett" arbeid. Dette kan for eksempel være å gå med avisen, kontorarbeid eller butikkarbeid.

Du kan lese denne artikkelen for noen tips til hva slags jobber du kan se etter.

Hvordan finner du så jobbene?

Det kan være lurt å lage en CV der du skriver kontaktinformasjonen din, arbeidserfaring og annen type erfaring. Les gode CV-tips på ung.info. Skriv også en kort søknad der du presenterer deg. Med disse to arkene kan du så gå innom steder du kunne tenke deg å jobbe. For ungdom uten så mye erfaring er det ofte en fordel å få møte sjefen personlig og presentert seg. Du kan også ta kontakt med avisen der du bor om de trenger noen til å gå med avisen.

Andre muligheter: Kanskje kjenner foreldrene dine noen som trenger litt hjelp? Du kan kanskje sitte barnevakt, male et gjerde eller klippe gress? Ryddehjelp i en butikk? Det kan være lettere å få jobb på denne måten enn med en "formell" søknad. 

Husk også at klassen din kan tjene penger sammen. Dere kan for eksempel bli enige om å steke vafler, selge småkaker, lodd og så videre. Dette kan dere snakke om på skolen eller på et foreldremøte.

Håper dette var til hjelp. Lykke til med klasseturen!

Vennlig hilsen

UngInfo Oslo i samarbeid med ung.no

UngInfo er et informasjonssenter for alle under 27 år.

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb