Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om det går an å jobbe med en advokat, eller lege i arbeidsuken

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på snart 15 år og går i 9.trinn. Vi skal ha en arbeidsuke, men jeg synes at det kommer til å bli litt vanskelig å velge. Jeg har lyst til å jobbe med noe som jeg kommer kanskje til å jobbe med når jeg blir stor. 1) Jeg lurer på om det går an å jobbe med en advokat, eller lege i arbeidsuken? og dersom man får lov til å jobbe med en advokat eller lege, hva er det som jeg får jobbe med da? 2) Og hvor andre steder kan jeg jobbe? (Har ikke lyst å jobbe med vasking og rydding og sånn)

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Du kan fint spørre om å ha arbeidsuke de fleste steder, så det er absolutt bare å kontakte advokatkontor eller legesentre, sykehus eller andre steder du kommer over. Ring til de ulike stedene, og forklar hva arbeidsuka går ut på og hvorfor du vil ha arbeidsuke akkurat der. Det verste som kan skje er at den/de du spør ikke har anledning til å ta med en elev på jobben, men da er det bare å lete videre til noen sier ja. Det er litt sånn jobbsøking foregår når du etterhvert kanskje skal få deg en sommerjobb eller deltidsjobb: Du må finne ut hva du kunne deg å jobbe med, og så ringe/gå rundt og høre om de stedene du kunne tenke deg å jobbe vil ansette deg.

Ung.no vet dessverre ikke akkurat hva en eventuell arbeidsuke hos en advokat eller lege vil gå ut på, men om du får et positivt svar, så kan du jo spørre der.

Andre steder det kan være akuelt å spørre om jobb i arbeidsuka er i kommunen, på sykehus, kinoer, butikker, restauranter, kontor, kafeer, barnehager, eldrehjem, bensinstasjoner, gårder,  bedrifter i nærheten av der du bor osv. Listen er lang, så det er bare å være kreativ. 

Det viktigste er å virke interessert, og kanskje si noe om hvorfor du vil ha arbeidsuke på akkurat den arbeidsplassen. Det kan også være lurt å snakke med foreldre, onkler/tanter eller andre som kanskje kan vite om et sted som de kan ta inn en på arbeidsuke. 

Lykke til! 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Jobbjakt
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om jobbjakt