Hopp til hovedinnholdet

jeg ønsker og jobbe på hotell når det blir arbeidsuke på skolen

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg ønsker og jobbe på hotell når det blir arbeidsuke på skolen i uke 15, å da lurer jeg på hvordan jeg skal skrive en jobbsøknad.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei, og takk for spørsmålet ditt!


Du kan fint spørre om å ha arbeidsuke de fleste steder. Finn ut av hvilke hoteller som finnes i nærheten, ring og spør etter dem som ansetter personer. Forklar hva arbeidsuka går ut på og hvorfor du vil ha arbeidsuke akkurat der. Det verste som kan skje er at den/de du spør ikke har anledning til å ta med en elev på jobben, men da er det bare å lete videre til noen sier ja. Det er litt sånn jobbsøking foregår når du etterhvert kanskje skal få deg en sommerjobb eller deltidsjobb: Du må finne ut hva du kunne deg å jobbe med, og så ringe/gå rundt og høre om de stedene du kunne tenke deg å jobbe vil ansette deg.

Det viktigste er å virke interessert, og kanskje si noe om hvorfor du vil ha arbeidsuke på akkurat den arbeidsplassen. Det kan også være lurt å snakke med foreldre, onkler/tanter eller andre som kanskje kan vite om et sted som de kan ta inn en på arbeidsuke. 

Her er noen tips til hva som må med i en jobbsøknad:

  • Hva er din motivasjon for å søke jobb der du søker? Arbeidsgiver ønsker motiverte ansatte som er oppriktig interessert i jobben. Det er derfor viktig at du får fram hva du kan bidra med og hvordan. Beskriv motivasjonen din på en gjennomtenkt og oppriktig måte, slik at akkurat din jobbsøknad skiller seg ut i søknadsbunken. 
  • Hvilke erfaringer har du? Hvilke personlige egenskaper har du? Hvordan kan du bruke dine tidligere erfaringer og teoretiske kunnskap i jobben? Du skal ikke ramse opp egenskapene dine. Derimot så skal du få fram hva erfaringene dine har lært deg og hvordan du kan bruke dem der du søker jobb. Husk at alle erfaringer er nyttige erfaringer. Forklar hvordan du vil bruke kunnskapene dine fra skolen. Få fram hva erfaringene dine har lært deg. 

Du kan lese mer om jobbsøknader i artikkelen "Hvordan skrive jobbsøknad?" her på ung.no. I artikkelen "Slik setter du opp en CV" kan du lese mer om hva du må ha med i CV'n din og hvordan den kan skrives.

Lykke til! 

Hilsen utdanningsrådgiveren, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Søknad/CV
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om søknad/cv