Hopp til hovedinnholdet

Hei! Jeg er en gutt på 19 år som har nettopp begynt i min første jobb, og i min arbeidskontrakt har jeg fått oppgitt en gitt bruttolønn. Men på lønnsslippen fra arbeidsgiver så har de trukket meg ca 2% i det de kaller OTP fra bruttolønnen den måneden, dvs at bruttolønnen til slutt jo da ikke er det som var i kontrakten. Kan de gjøre det da? Er det riktig ift hvordan OTP fungerer? Tusen takk for svar!

 

Spørsmål
Hei!

Jeg er en gutt på 19 år som har nettopp begynt i min første jobb, og i min arbeidskontrakt har jeg fått oppgitt en gitt bruttolønn.
Men på lønnsslippen fra arbeidsgiver så har de trukket meg ca 2% i det de kaller OTP fra bruttolønnen den måneden, dvs at bruttolønnen til slutt jo da ikke er det som var i kontrakten. Kan de gjøre det da? Er det riktig ift hvordan OTP fungerer?

Tusen takk for svar!
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
OTP står for obligatorisk tjenestepensjon, og er en pensjonsordning som de fleste bedrifter er lovpålagt å opprette for sine arbeidstakere. Dette er ikke regulert i arbeidsmiljøloven, men i en egen lov (Lov om obligatorisk tjenestepensjon). Ta kontakt med Kredittilsynet på tlf 22 93 98 00 for informasjon om ordningen.

Med hilsen
Svartjenesten i Arbeidstilsynet i
samarbeid med Ung.no

Vær oppmerksom på at vårt svar i denne e-post kun er veiledende kortinformasjon.

Har du flere spørsmål om arbeid kan du også ringe Arbeidstilsynet på tlf: 815 48 222
Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb


Quiz: Hva vet du om mat og kosthold?

Hva er tilsetningsstoffer?