Hopp til hovedinnholdet
search
Spørsmål og svar
search

Kan jeg filme på ridestevner uten tillatelse, hvis jeg skal selge filmene etterpå? 

account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Jeg har endel generelle spørsmål. Visste ikke hvem jeg skulle sende mail til, så endte opp her. Jeg skal starte med filming av hest og rytter på stevner (sprang/dressur) som en hobby. Jeg vil i starten gjør dette gratis, for å presentere tjenesten til hestefolket i rogaland. Etterhvert ønsker jeg å ta betalt 50-100kr per film, hvis det blir god etterspørsel på tjenesten. Har hatt en veldig positiv markedsundersøkelse av kjente og andre aktive hestefolk i distriktet. De fleste ønsker å ta i bruk tjenesten, å betaler gjerne 50-100kr for dette. Jeg lurer først og fremst på om jeg kan filme alle ekvipasjer, slik at jeg kan selge filmene til rytterene i ettertid, slik de fleste fotografer gjør? Eller kan jeg bare filme de som forhåndsbestiller? Jeg har ca 6000 kr i utgifter på kamerautstyr + kjøring til å fra hvert stevne på 150 kr med bom osv. Jeg skal filme maaange ekvipasjer for å gå i overskudd. Er det smart å registrere seg i brønnøysundregisteret? Hilsen Lise

account_circle
AKTUELT NÅ

Hvordan takler jeg mørketiden?

Mange som bor i Nord-Norge sliter i mørketiden. Hvordan påvirkes du av mørketiden, og hvordan kan du takle den mørke årstiden? Det har ungdomsjournalist Amalie svar på.

Skrevet av ungdomsjournalist Amalie.

Les mer

Råd til deg som sliter med eksamensangst

For mange elever og studenter oppleves eksamensresultatet som svært avgjørende, og mange reagerer med stress- og angstsymptomer. Hvis du er en av dem, er du ikke alene.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer