Hopp til hovedinnholdet

Skal bli lærling, venter barn.  

Jente 19 år
 

Spørsmål

hei jeg er ei jente på 19, snart 20 år. jeg er gravid å venter barn i august. å det er da jeg skal begynne som lærling. å det jeg lurer på er om det er lurt å utsette lærling tiden min med noen mnd? siden jeg kan begynne i slutten på juni, men burde jeg heller vente da? og eventuelt hvor lenge burde jeg vente? å jeg har hørt at jeg kan søke penger fra lånekassen foreldrepenger eller hva det heter? og hvordan blir det hvis jeg utsetter læretiden min trenger jeg jo litt penger til barnet, barnefaren jobber som lærling nå så inntekten er ikke allverden! så lurer bare veldig på det med støtte til barnet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Dersom du får barn mens du studerer eller er lærling, så kan du ha rett til foreldrestipend ved fødsel i fra Lånekassen. Dersom du ønsker å søke om det, så bør du ikke vente med å begynne som lærling, siden du ikke vil ha rett til foreldrestipend dersom du får barn før du begynner som lærling.

Du kan få foreldrstipend i fra Lånekassen dersom du er i permisjon, under forutsettning av at du ikke går ut i permisjon mer en 3 uker før termin.

Du kan lese mer om foreldrestipend under fødsel på Lånekassen sine hjemmesider.

Vennlig hilsen

 

Lånekassen i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Arbeid / jobb
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om arbeid / jobb